Skip to content

Tjänster

Alla mina tjänster kan utföras på plats, på distans (om möjlighet finns) eller kombinerat.

 

UTBILDNING INOM LEAN

Att förstå vad LEAN är och hur det fungerar är en förutsättning för ett långsiktigt förbättringsarbete och början på att jaga bort kostsamma slöserier i er verksamhet. Anlita mig för att utbilda personalstyrkan eller ledningen i LEAN och ledarskap så får ni goda chanser att förbättras och bli mer konkurrenskraftiga.

glasses-1052010_640

5S

Hur mycket tid och pengar försvinner dagligen från ert företag för att personal måste söka efter hjälpmedel, verktyg, instruktioner eller liknande? Jag kan hjälpa er att åtgärda denna tidstjuv genom att se över era arbetssätt, skapa ordning och sedan en långsiktig plan för att hålla ordningen.

vertygds

HITTA OCH MOTVERKA SLÖSERIER

 

I enlighet med LEAN finns det 8 slöserier varje företag bör sträva efter att minimera.

Med min hjälp kan vi både identifiera dessa, lära personalen om dess innebörd och slutligen jobba fram ett arbetssätt som minskar (eller helt eliminerar) såna kostsamma slöserier.

joda

FLÖDESOPTIMERING

Genom att optimera era produktionsflöden och eliminera flaskhalsar kan ni arbeta fram en bättre och mer pålitlig takt och därigenom hålla en kort genomloppstid mot kund. Om det är något ni har problem med så finns jag här och kan hjälpa er att lösa den biten.

optimering

STÄLLTIDSREDUKTION

Kostsamma ställ i dyra maskiner som helst ska gå oavbrutet är otroligt vanligt inom tillverkande produktion – men behöver det vara det? Anlitar ni mig så hittar jag sätt att få ner ställtiden och förklarar hela förloppet för berörd personal – allt för att ni ska kunna arbeta så effektivt som möjligt.

maskin

KANBAN

Vad är ett dragande flöde och hur implementerar man det? Kanban är en styrsignal som kan anpassas efter era förutsättningar och som helt kan förändra hur ni jobbar samtidigt som den maximerar företagets leveranssäkerhet både internt och externt.

Låter det intressant så behöver ni bara kontakta mig för att boka ett möte så ska vi ordna det.

lager2

FÖRBÄTTRINGSARBETE

För att kunna överleva i en global marknad behöver man förbättras, ständigt.
En av grundbultarna i LEAN är just ständiga förbättringar och det är något jag känner till väl och absolut kan hjälpa ert företag med. Oavsett om ni har infört något sorts förbättringsarbete eller är i startgroparna så ser jag till att utbilda och guida personalen för att få så bra resultat som möjligt. Oavsett vart ni är i processen kan jag hjälpa er – jag kan även gå igenom er produktion och hitta möjliga förbättringsområden om så önskas.

förbättringar

LAYOUT

Arbetar ni på ett optimalt sätt? Behöver ni ny utrustning men vet inte hur ni ska rymma den? Ska ni bygga ut en avdelning men är osäker på hur resultatet kommer att bli? Med hjälp av en interaktiv digital rendering som går att skapa med mycket detaljer så får ni alla svar ni kan tänkas behöva.

Jag har erfarenhet av att hjälpa till med företags layout oavsett anledning. Det bästa: Jag är bara ett telefonsamtal (eller mail) bort!

layouten

BERÄKNINGAR

Om ni har ont om folk för att sköta produktionstekniska beräkningar eller behöver ta in någon som snabbt kan göra även avancerade uträkningar och automatisera det med Excel, ja då kan ni med fördel kontakta mig. Jag har ofta möjlighet att sköta jobbet omgående på distans och ni får snabbt svar och de beräkningar ni behöver tillsammans med underlaget för att nyttja hur mycket ni vill.

räkna

PRESENTATIONER

Jag kan utan problem hjälpa till med snygga, korrekta och intressanta presentationer oavsett vad det gäller. Tekniska innovationer eller ledningens senaste investering går lika bra för mig. Fokus på mina presentationer är alltid att det ska vara lätt att förstå, tydligt, enkelt att följa på ett naturligt sätt och utan onödiga inslag eller krusiduller – skapade snabbt, helt efter era instruktioner. 

Putting his ideas into focus

ARBETSPLATSFÖRSTÄRKNING

Om ni behöver en produktionstekniker under en begränsad tid, som under upplärning av en ersättare eller vid oförutsedd längre frånvaro av en ordinarie produktionstekniker, så finns jag tillgänglig.

Jag kan snabbt vara på plats, lär mig väldigt fort arbetsuppgifter och kan arbeta lika väl på egen hand som tillsammans i en grupp. Förutsatt att arbetet kan bedrivas enligt mina villkor* är detta en kostnadseffektiv lösning som förhindrar att ni står utan produktionstekniker i sårbara situationer. 

*skicka ett mail till info@solsjoconsulting.se för att få mer information om mina villkor.

handskak